Bel voor een afspraak 0162 - 69 39 91
MENU

Fysio- en Manuele
therapie Vrachelen

Vergoeding en tarieven

Vergoedingen: wat wordt voor u vergoed?

Het bedrag dat vergoed wordt voor uw behandeling is afhankelijk van uw leeftijd en van de door u gekozen aanvullende verzekering. (zie vergoedingen)

 

Vrije tarieven: wat betekent dat voor u?

Indien u aanvullend verzekerd bent wordt het behandeltarief bepaald door het contract dat uw fysiotherapeut met de betreffende verzekeraar heeft vastgelegd. Dit zijn vaste tarieven per verzekeraar.
Indien u niet aanvullend verzekerd bent gelden de “vrije tarieven”.( zie tarieven)  De overheid wil met een ‘vrije markt’ de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg versterken. Tot 2006 bepaalde de overheid de tarieven van een fysiotherapeutische behandeling. Nu bepalen fysiotherapeuten zelf hun tarief. Als een fysiotherapeut aantoonbaar betere service of kwaliteit levert, omdat hij registerfysiotherapeut is, dan kan er een hoger tarief gelden. Dit geldt alleen als u niet aanvullend verzekerd bent.

Fysio- en manuele therapie Vrachelen  heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Of fysiotherapie voor u vergoed wordt  is , zoals boven beschreven, afhankelijk van hoe u verzekerd bent . Op het polis blad dat u heeft ontvangen van uw zorgverzekeraar kunt u nakijken of uw fysiotherapeutische behandelingen in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar.  U bent altijd zelf verantwoordelijk voor deze vergoeding. Wij hebben geen inzicht in behandelingen die buiten onze praktijk gegeven zijn. Bij vragen hierover kunt u natuurlijk ook bij uw verzekeraar of fysiotherapeut terecht.