Bel voor een afspraak 0162 - 69 39 91
MENU

Fysio- en Manuele
therapie Vrachelen

Ontspannings- en ademhalingstherapie

Deze therapie is geschikt voor volwassenen met spanningsklachten zoals onrust, een opgejaagd gevoel en vermoeidheidsklachten. Spanningsklachten kunnen zich ook uiten in lichamelijke klachten, zoals nek-, schouder- en rugpijn of hoofdpijn en buikklachten. Spanningen leiden vaak tot slaapproblemen, concentratiestoornissen en ademhalingsklachten. Volwassenen met angst- en paniekklachten kunnen ook baat bij deze therapie hebben.

Doel van de ontspanningstherapie is het bewust leren worden en leren voelen van lichamelijke en mentale gespannenheid. Zowel het loslaten van lichamelijke spanning als het loslaten van mentale spanning komt aan bod. Je leert beter om te gaan met piekeren, negatieve gedachten en gevoelens.

Doel van de ademhalingstherapie is om d.m.v. ervaringen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen de natuurlijke ademhaling te herstellen. Uitgangspunt hierbij is het loslaten van nadelige gewoonten. Ademen gaat gelukkig vanzelf, maar helaas niet altijd vanzelf goed. Ademstoornissen kunnen tal van vervelende en soms vage klachten geven. De ademtherapie biedt je handgrepen en technieken om spanning te regelen en los te laten.