Bel voor een afspraak 0162 - 69 39 91
MENU

Fysio- en Manuele
therapie Vrachelen

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)

De fysiotherapeut is voor iedereen rechtstreeks toegankelijk. U heeft dus geen verwijsbrief meer nodig voor een fysiotherapeutische behandeling. Echter bij een chronische indicatie of bij een behandeling aan huis of in een instelling dient u een verwijsbrief van huisarts of specialist aan u therapeut te overhandigen.

De huisarts blijft wel de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dit niet wenst. Als u besluit om rechtstreeks een afspraak te maken bij ons, dan wordt bij de eerste afspraak een screening uitgevoerd van ongeveer 10 minuten. Het doel van deze screening is om vast te stellen of uw klacht voor fysiotherapie in aanmerking komt of dat wij het beter achten dat u zich eerst in verbinding stelt met bijvoorbeeld de huisarts.

Wanneer de screening uitwijst dat uw klacht wel in aanmerking komt voor fysiotherapeutische behandeling dan wordt aansluitend een intake en onderzoek uitgevoerd waarna het behandelplan met u wordt doorgesproken. Check voor alle zekerheid hoe door uw zorgverzekering fysiotherapie, de screening, de intake en het onderzoek vergoed worden.